Presentació


Aquest és el web del fundador de Ribermúsica, el gruix fonamental del qual és una recopilació dels textos que han acompanyat les activitats de la Fundació Ribermúsica compreses entre el període 2007-2011.

Més enllà dels comentaris als programes de mà o les ressenyes per als dossiers-memòria anuals, allò més interessant d’aquest recull és tot el seguit de reflexions que han suscitat els darrers sis anys d’una trajectòria que arrenca el 1995. Els dos darrers terços dels primers quinze anys de Ribermúsica ja pertanyen al nou segle i deixen enrere un any, el 2010, que va representar la seva entrada a l’edat adulta. Tanmateix, cal no oblidar la importància del període que va fins a 2006, orfe de material escrit però extraordinàriament prolífic d’activitats de tota mena, un veritable tràiler del “Ribermúsica del futur”.

Els textos complets s’apleguen en dos reculls: ‘Joan Puigdellívol. Textos, reflexions i cartes 2007-2011’ i el Dossier-llibre ‘Ribermúsica. L’Any Zero’, una avançada del llibre que la Fundació té previst de publicar el 2015, en ocasió del 20è aniversari. Ambdós volums poden consultar-se clicant l’enllaç corresponent d’aquest web o del web de Ribermúsica (www.ribermusica.org).

Mentrestant, i a les envistes d’aquella efemèride, Ribermúsica compagina el desenvolupament del seu gran projecte de música comunitària (que va irradiant amb força al Districte de Ciutat Vella de Barcelona) amb la preparació de l’arribada del 2014, data emblemàtica que a més de recuperar una part important de la memòria del nostre poble, veurà la inauguració del nou Centre Cultural del Born. La gran aportació de Joan Puigdellívol és la Pentalogia del ‘Nou Mon’ (El Nou Món. La Pentalogia), la metàfora que explica la realitat i ens adverteix que “El Nou Món neix al Born”.

El bloc s’anirà enriquint amb nous textos, i el web en el seu conjunt, amb suggestius books aforístico-fotogràfics com “Parcsonatges”, “La Follia”, “La Tele invisible”, etc. Tot plegat serà una forma immillorable de conèixer un projecte que avança, pas a pas, al compàs del seu ‘alter ego’.